Spune cu încredere Nu !

Nu de puține ori am fost mult prea blând cu ignoranța şi prostia altora. Am zis de multe ori că las de la mine, accept oamenii aşa cum sunt.

Şi a mers o vreme îndelungată. O să zic că e din cauza faptului că sunt prea bine crescut. De atâtea ori când cineva datorită propriei prostii greşea ceva față de mine alegeam să las de la mine după principiul cel mai deştept cedează.

image

De câte ori nu am trecut pe stradă pe lângă veritabili țărani ( nu jignesc omul de bază al țării…) care se împing nu se uită pe unde merg şi etc. acuma remarc că de fiecare dată nici nu interpretam bine fenomenul ce tocmai se întâmpla şi deja îmi ceream scuze. Chiar dacă manifestarea de vită proastă a persoanei era vina sa.

A mai trecut vremea când consideram pardonabile: prostia, incultura, proasta creştere.

Zilele trecute am fost să cumpăr ceva pentru maşină, şi cam ca mare parte din şoferii din Bucureşti am fost la un magazin dintr-un targ auto …  cunoşteam în mare cât ar trebui sa valoreze ce doream eu… prima vânzătoare folosind o gramatică a limbii române grav rănită tot încerca să mă înşele doar doar să mai fure ea 50 de lei de la mine… constatând cu stupoare că nu sunt o oaie dezorientată schimbă foaia şi începe să negocieze cu căți bani să mă înşele.

Acum urmează partea interesantă… în 27 de ani am spus numai lasă de la mine… fă să fie bine…..
Dar de data asta am spus Nu… mai mult ca sigur că nu reuşesc să transpun în cuvinte ce s-a întâmplat. Dar de la situația în care se jura şi zvarcolea asupra unei chestii că nu are că nu poate etc. Doar doar să profite de ignoranța oamenilor.

Dintr-o dată cineva a spus Nu…. eu am zis nu …… povestea a evoluat cu ceva de genul luați-va domne ce vă trebuie la prețul normal.

Am trăit o revelație, Gata! Sunt sătul de oameni mojici, inculți, proşti, hoți, nesimțiți.
Şi o să mă întrebați ce am de gând să fac? Nimic… vă ignor oameni de moravuri uşoare ce sunteți uneori în cotidian. Voi o să aveți nevoie de mine.

PtSuflet.