Doamna doctor Mihaela Cernusca-Mitariu (Sănătate prin Suflet)

 Vă spune ceva numele?

Păi din cauza aceasta exist eu să vă aduc în lumină una dintre faptele dânsei.

Trei chirurgi renumiţi din Sibiu, Cluj şi Alba Iulia s-au mobilizat, duminică, la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu pentru a salva un copil diagnosticat cu tumoră gigant în zona gâtului. Operaţia a decurs fără probleme, iar susţinerea morală şi atenţia primite  înainte de intervenţia chirurgicală l-au ajutat pe copil să îşi învingă, printr-o abordare specială,  teama de spital şi de medici.

Vă mai spun că acolo unde toţi ceilalţi s-au dat la o parte această echipă în frunte cu doamna doctor Mihaela au înfruntat soarta pentru acest copilaş.

Am avut încrederea în doamna doctor. Noi am mai fost prin alte spitale, dar unde am simţit încrederea, acolo am rămas”, povesteşte mama băiatului.

Am auzit din gura acelui copilaş cum spunea o poezioară înainte să intre în operaţie şi vă daţi seama că din curiozitate am întrebat corpul medical cum au reuşit să dea atâta voinţă şi optimism acestui copilaş.

Abordarea psihicului familiei a fost extraordinară şi, vă spun ca medic, mă interesează când ştiu că este ceva complicat, mai ales că ne-am responsabilizat toţi. Ne-am dorit o echipă performantă şi nu o responsabilitate strictă a unui om. A fost decizia mea, a Sibiului, ca acest copil să fie bine abordat.Este  în premieră la nivel de Sibiu şi, putem spune că este în premieră la nivel naţional, legat de abordările şi tehnicile psihologice ale copilului: cum am reuşit să-l acaparăm, cum astăzi cânta în blocul operator şi îşi spunea poezioare cu surioara sa

 

Eu am rămas plăcut impresionat de această nouă abordare a doamnei doctor, referitor la medicina pentru suflet legată de medicina pentru corp.

Felicitări doamna doctor pentru noua dumneavoastră abordare şi aşteptăm cu mare interes să vedem cum se derulează acest nou concept de Sănătate prin Suflet al dumneavoastră.

PtSuflet.

Comentarii

  1. Cernusca-Mitariu Mihaela spune:

    Este meritul mamei ce prin iubire a transmis copilului iubire. Este meritul copilului ce m-a impresionat pana la lacrimi si este un MODEL pentru adulti si copii si in fata bolii si fricii este ceva suprem IUBIREA el este un CAMPION real ce si-a infrant : frica poti prin increderea reciproca copil/mama/ medic sa faci ceva minunat ! Eu sunt fericita si declar ca experienta negativa si spaima au dus la dorinta copilului sa ajunga doctor ! Emotia negativa bine gestionata de o echipa cu suflet poate fii o traire pozitiva .

  2. admin spune:

    Încă odată felicitări!