Când tragi din țigare gândeşte-te cum tragi dintr-un şoarece amestecat cu tutun… fumați voi mă, eu nu mai am nevoie …

image

De vreo 5 ani mă gândeam să mă las de țigări, mai exact cam de când m-am apucat. La fel ca tot omul am considerat deseori că este un lucru foarte uşor să mă las, eu personal m-am lăsat de zeci de ori.

Nu am simțit efecte psihedelice extraordinare de la țigări, defapt pozitive prea puține față de cele negative!

Mai întâi să zic că era un pachet pe zi.. urmând gradual o creştere ca să zic că în ultima perioadă erau două pachete pe zi.

Aveam momente recurente când creierul fiind mai puțin intoxicat cu nicotină conştientizam că e cazul să le răresc ( nu folosesc grandiosul termen de a mă lăsa). Am încercat multe metode şi argumente împotriva şi contra fumatului şi a mea.

Să le răresc, să le înmulțesc să le sudez (termeni arhicunoscuți).
Plasturi cu nicotină, țigări electronice gânduri, idei sfaturi etc.

Îmi aduc aminte că am citit la un moment dat o carte a lui Allen Kar dacă îmi aduc aminte numele corect ar fi ceva de genul în sfârşit nefumător.
Am aflat ulterior că tipul tot din cauza țigărilor a murit, afecțiunile fiind ireversibile! Efectele motivaționale ale acelei cărți mai nou numite (mindfuck) au ținut câteva zile până când sevrajul îşi făcea dinou efectul.

Aşa au trecut ani … țin să vă zic, cu țigarea în gură nu vedeam probleme, nici nu cred că mă interesau. Credeți-mă  sunt complet uimit de încăpățânarea de care dădeam dovadă să mă otrăvesc sistematic ca dobitocul.

Discuțiile în general cu nefumători care ne zic cât de rău este le-am trăit cu toții şi la fel de ignoranți cred că am fost.

Nu o mai lungesc, cum m-am lăsat?
Într-o dupamiază mă întreabă un amic:
El: Cum poți?
Eu: Ce anume măi?
El: cum poți să tragi în tine aşa ceva ?
Eu: aaa simplu cu determinare…
El: îmi povestea cineva cum prelucrează ăştia tutunul! Nici tutunul nu mai este cum era…
Eu: adică?
El: şti cum e tutunul în baloți? Ăia se iau cu totul cu şoareci şi alte vietăți în el se bagă la tocat şi ambalat… chiar cred că se întâmplă frecvent să fumezi părți din animale moarte 🙂

Culmea în aceeaşi zi auzeam nuştiu ce mare firmă de tutun cum a dublat încasările pe anul trecut, bani care noi i-am dat!!!
Ok şi lăsatul de fumat? Sevrajul? Nevoia de nicotină?
Păi vă zic eu a fost nevoie de o singură vizualizare în minte să se ducă naibii orice nevoie de țigare.
SUNT 15 ZILE DE ATUNCI…. ŞI NU AM.DECÂT UN SINGUR TRATAMENT Când ipotetic mai vine ideea de a fuma… mă gândesc cum amestecă ăia toate porcăriile alea pe care noi le trăgeam în plămâni.
Nu e nimeni altcineva de vină nu m-a obligat nimeni …. dar mare dobitoc am fost. Succes si vouă!

PtSuflet.