Vreau bicicletă, modelul Devron Riddle H3.9 experiența mea cu magazinul bikexcs.ro rating PtSuflet 8

        În urmă cu mulți ani am achiziționat o bicicletă americană la mana a 3, o bicicletă tip Bulls cu cadrul de aluminiu și pentru vremea aceea cu ceva dotări pe care oricum nu le înțelegeam nefiind deosebit de pasionat! Au trecut așa vreo 10 ani în care constatam că s-a mai rupt ceva am mai reparat ceva a mai căzut lanțul am mai pus lanțul la loc etc. Pe la începutul lunii septembrie am plecat la drum cu o idee, ia să mă duc și eu la munte să mă dau pe munte cu această bicicletă fantastică în mintea mea iar după o pregătire minuțioasă care a durat câteva zile am cumpărat cauciucuri noi m-am dus la un nene și mi-a reglat bicicleta schimbând jumătate din piesele de pe ea pe care eu până atunci le vedeam perfecte și era cam gata cu vreo 300 de ron investiți în ea. Cu vreo două zile înainte de plecarea la munte zic hai să mai fac o plimbare de acomodare prin București… nu trece mult din acea plimbare și își găsește finalul și bicleta și plimbarea când parchez într-un taxi deoarece s-a smuls brațul pedalier… amuzantă situație de a intra într-un taxi pe geam.

           Convins că încăpățânarea mea de a repara și a ține în uz lucruri care uneori poate nu mai trebuiesc reparate poate să îmi aducă mâini și picioare rupte încep o laborioasă căutare pe google după o bicicletă. După puțin feedback de la colegi prieteni și alte persoane care se mai dau cu bicla de obicei ajung să fac selecția finală dintre doua siteuri de pe la noi http://www.biciclop.eu/     și  http://www.bikexcs.ro/  criteriile după care am ales au fost diverse și au inclus și prețurile afișate dar și experiențele avute de alții. A doua zi de dimineață mă sui în mașină și ajung la magazinul celor de la xcs și dau acolo de câțiva angajați tineri care însă au avut destulă răbdare să îi explice și unui necunoscător cu ce se mănâncă treaba asta cu bicicletele. Am ales din magazin un anumit model de bicicletă produsă de Devron un Riddle H 3.9.  Cei de la xcs după ce au ascultat cam ce aș vrea să fac cu ea și de bugetul disponibil au redus aria de selecție la câteva biciclete și în final am ales eu…

RIDDLE-H3.9-STORMY-BLUE-www

           În situația dată am dat o fugă și la cei de la biciclop celălalt magazin de care am zis și vreau să vă zic că și acolo am fost întâmpinat ok și am avut parte de toate lămuririle de care aveam nevoie, o bilă albă și lor pentru profesionalism. Alegerea finală a fost determinată de faptul că cei de la xcs o aveau în stoc în magazin iar cei de la biciclop o livrau a doua zi.

             După achiziționarea bicicletei de la xcs mi-au explicat ei regulile garanției și modul în care aceasta se acordă, asta după ce am avut grijă să întreb în detaliu tot ce mă interesa inclusiv chestiile mărunte în care eu nu sunt specialist. Atașez o filmare a coborârii cu bicicleta de pe munte și vă mai spun despre faptul că sunt mulțumit per total de cum este.

               Ratingul final nu este maxim deoarece din toate lămuririle date de ei deși am întrebat în mod clar dacă bicicleta este ok de dus și pe munte coborâri pe poteci neasfaltate și etc. iar dânșii îmi zic că e ok și pot să îmi rup gâtu pe unde vreau cu ea, citesc pe furca bicicletei un avertisment cum că acea furcă nu este prevăzută decât pentru plimbări pe șosele asfaltate și etc. Nu o consider ca o rea intenție din partea lor dar bag de seamă că utilizatorul final al unui produs de oriunde îl cumpără trebuie să fie deja informat când se duce să aleagă ceva și nu se poate baza pe explicațiile unui vânzător care uneori poate să nu fie atent la întrebările cumpărătorului.

Rating produs achiziționat: 8

Rating magazin în general: 8

Rating final PtSuflet: 8