Un „Camionagiu” …

 

IMG_285551803732158
Un „Camionagiu” moare într-un accident. Un copil îl întreabã pe tatãl sãu: Cine e domnul ãsta care a murit? Nu stiu fiule. Stiu doar cã era un „Camionagiu”.
Copilul se apropie de o altã persoanã care era într-un camion de lângã,plângând si luîndu-l de mânã îl întreabã: Puteti sã-mi spuneti ce-i ãla un „Camionagiu”? Soferul acelui camion îi rãspunde cu vocea tremurândã si cu ochii plini de lacrimi:
Un „Camionagiu”…..ESTE O PERSOANÃ CARE DOARME MAI PUTIN CA MULTI ALTII , CARE DESEORI SUFERÃ DE FRIG , DE CÃLDURÃ , DE FOAME , TRECE PRIN PLOI , FURTUNI , NU ARE SÃRBÃTORI , CRÃCIUN , AN NOU SI ÎN MULTE MOMENTE IMPORTANTE NU ESTE ACASÃ.NU-SI VEDE COPIII CRESCÂND , NU-I ÎNGRIJESTE CÂND SUNT BOLNAVI , PRIMESTE INSULTE SI POATE CHIAR LOVITURI . SUFERÃ SI ÎSI DÃ VIATA PENTRU CEILALTI….PLÂNGE…SIMTE…ÎI PARE RÃU…SI MULTE ALTE LUCRURI CARE I SE ÎNTÂMPLÃ !
images,,,fgfg
DAR CÂND SE URCÃ LA VOLANUL UNUI CAMION , CEEA CE FACE CU DRAGOSTE SI CU MÂNDRIE , SE TRANSFORMÃ ÎN „CAMIONAGIU” , FÃRÃ SÃ-I PESE CÃ POATE AVEA UN ACCIDENT , SAU NU STIE DACÃ SE VA ÎNTOARCE CU BINE ACASÃ , SAU CÃ TREBUIE SÃ RÃMÂNÃ PLECAT PENTRU MAI MULTE ZILE SAU CHIAR MAI RÃU DE-ATÂT … SÃ-SI PIARDÃ VIATA … ASTE E O PÃRTICICÃ DIN CEEA CE E UN „CAMIONAGIU” .
IMG_285586212576150
Deodatã se aude un telefon mobil din buzunarul pantalonului celui cãzut… Colegul „Camionagiului” decedat lasã copilul o clipã pentru a lua telefonul si vãzându-l îsi dã seama cã era chemat de acasã. Era un mesaj si cu voce scãzutã îl citeste :
„BUNÃ TATÃ, AM LUAT TELEFONUL MAMEI CA SÃ-TI SCRIU ACEST MESAJ SI SÃ TE FELICIT DE ZIUA TA . ABIA ASTEPT SÃ-TI VEZI CADOUL , DUPÃ CELE 12 ZILE DE CÂND ESTI PLECAT SI NU AI PUTUT FI ACASÃ SÃ-TI TAI TORTUL , AZI O S-O FACEM ÎMPREUNÃ . TE IUBESC TATÃ ! ESTI SUPER TATÃL MEU SI TE ASTEPTÃM ACASÃ !
Asa e viata unui „Camionagiu” .
PtSuflet.

Comentarii

  1. mesage nou spune:

    Asta e viata noastra

  2. Era un om cu suflet ! Cine e OM real are suflet si orice meserie face o face cu mandrie si pasiune ! Asa ca regret cele intamplate dar se confirma proverbul !!! Cine era ? Un OM ! Indiferent ce vrei sa te faci fa-te OM si meseria ta va fii una sa te onoreze ! Cel mai bun avocat/pantofar/doctor/notar/parcangiu/sofer/taximetrist/actor/,,,, etc ! Fa-te OM si vei fii cu siguranta cel mai bun si regretat in ceea ce faci !