Telefonul de noapte…

Intr-o duminica seara, un doctor a lucrat pana tarziu, si s-a decis sa o sune pe sotia lui inainte de a pleca catre casa. Era aproximativ ora 10 seara, dar sotia lui nu i-a raspuns la telefon. Doctorul a lasat telefonul sa sune de mai multe ori. I s-a parut ciudat ca nu a dat de sotia lui. S-a decis sa-si impacheteze lucrurile si sa incerce apoi din nou.

  Cand a sunat a doua oara, ea a raspuns imediat. A intrebat-o de ce nu a raspuns mai devreme, dar ea mirata a spus ca telefonul nu a sunat. Totul a fost dat uitarii. Lunea urmatoare insa, preotul a primit un telefon. Barbatul de la celalalt capat al firului vroia sa stie de ce a fost sunat duminica noaptea. Doctorul era confuz si nu intelegea despre ce vorbea acesta. Apoi cealalta persoana a adaugat „A tot sunat, dar nu am raspuns.”

In acel moment doctorul si-a adus aminte de primul telefon dat acasa duminica seara. A realizat ca gresise numarul si si-a cerut scuze pentru deranj. I-a explicat barbatului ca a intentionat sa o sune pe sotia lui.

Acesta i-a raspuns: „Nu-i nicio problema. Permite-mi insa sa iti spun : Vezi dumneata, duminica noaptea am vrut sa închei socotelile cu tot, dar inainte m-am rugat: Doamne, daca esti acolo si nu vrei sa fac asta da-mi un semn. In acel moment telefonul a inceput sa sune. M-am uitat la apelant si scria Spitalul de Psihiatrie. Mi-a fost frica sa raspund.”

De atunci barbatul care a vrut sa încheie socotelile …. ia medicamentele la timp.

PtSuflet.