Obiceiuri alimentare la români … oare iar vine lumina aia mare ?!

Afumătoare

       Weekendul ăsta iar am comis-o, în plimbările mele am ajuns la „neşte” oameni care au  început  o activitate de weekend tare plăcută.

Nici nu s-a crăpat bine de ziuă pe la ora 6 aşa că afumătoarea era montată… ca să vă povestesc  despre cum se face acest tip de afumătoare este cazul să vă spun mai întâi cum să nu o faci … se  face că în urmă cu ceva vreme ultima oară când au montat o astfel de improvizaţie a apărut lumina  …. (nu cea din cer) cea din curte pe pas de seară când ardea şi carnea din afumătoare şi hambarul şi se  pârlea în  avans şi următorul porc.

Ca să nu repetăm greşeli de mult trecute am concluzionat noi că termenul de afumătoare vine de la  fum… fum fără foc direct pe carne, în urma acestei concluzii am construit sistemul prin care am  prevenit renovarea noilor construcţii şi pregătirea în pas rapid  a celorlalţi porci…

       Revenim la oile noastre (şuncile noastre) după ce s-a crăpat de ziuă a început afumarea , am    constat cu stupoare că nu s-a schimbat nimic faţa de anii trecuţi de exemplu: carnea stătea la locul ei şi  se afuma un proces foarte complex şi lipsit de mişcare …

mancare 2

Toată distracţia a fost gata în cursul aceleaşi zile, iar gustul ?  FANTASTIC.

Nu vă dau alte detalii momentan dar vă adresez următorul îndemn:

    Mâncaţi şi iubiţi Româneşte!

 

                 Ptsuflet.