Ai Redbull în vene ? – Despre Modele de urmat – Doamna Doctor Mihaela Cernusca-Mitariu

Iar dinou şi încă odată am stat de vorbă cu doamna Mihaela referitor la o întrebare simplă!

Doamnă cum vă îndrumaţi elevii să aleagă modelele pe care să le urmeze în viaţă?  PtSuflet.

1

”        Nu suntem cei mai tari si asta stim ! Vrem sa fim mai buni azi dacat ieri si maine decat azi ! Avem modele in viata avem centre de Excelenta ce au incununate in ISTORIA Medicala zeci de Premieri Nationale,m-am format intr-un Centru Universitar ce are incununata INTERVENTIE chirugicala PREMIERA EUROPEANA si atunci rezidenta fiind stiu ca n-am dormit 48 ore inaintea INTERVENTIEI chirugicale eu fiind singura rezidenta ce aveam onoarea sa intru alaturi ce cei mai mari chirurgi din tara si Europa.

Facand eu scenarii in capul meu cum naturala fiind si spontana sa nu GRESESC ceva cumva sa nu gafez si numai din privire si numai din vorbe si n-am dormit alte 24 de ore dupa de fericire, pentru a nu dormii cumva si sa uit ce am vazut sa memorez sa stiu sa simt !!!!!Prof Baciut Grigore/Prof. Baciut Mihaela /Conf. Bran Simion/Eu mica rezidenta si marele FAIMOSUL si renumitul PROFESOR KRETZMER . Nu stiu daca am scris corect numele .

Posibil sa fii fost si altii nu-mi amintesc sincer ! Am fost o operatie in care stresul mare nu a existat ! Lumea concentrata fiind era relaxata ! Era muzica in sala,in jurul nostru multi ce filmau /pozau si a fost ceea ce am declarat celor apropiati celor ce intelegeau DISCOVERY CHANNEL !!! Eu vorbeam Germana am avut un ATU in plus sa vorbesc cu un NEAMT chirurg cu SUFLET ce nu cerea nimic prin stres in SALA asumandu-si rolul de DIRIJOR al orchestrei prin gesturi de maxima siguranta !!!!!

     Multumesc Prof. Baciut si Conf Bran ca exista si ca sunt un Reper in viata mea profesionala/stiu si sunt sigura ca ei prin inima si suflet opereaza si de aceea EI m-au acceptat m-au indragit/m-au certat /nu m-au jignit credeam eu atunci dar intre 4 ochi/m-au mustrat si daca atunci stiam in interiorul meu ca gresesc mai mult sau mai putin EI stiau ca asa voi ajunge prin ambitia ce mi-o stiau mai SUS ! M-au apreciat prin gesturi m-au aplaudat prin fapte ceea ce nici odata cei din jur n-au observat si stiu ca ma iubesc chiar daca atunci n-au declarat !!!

Au fost unul din cele 4 repere in viata mea de a URCA pe scara prin suflet si IUBIRE ! TOT ce a fost la SIBIU a fost in urma formarii mele in viata prin ambitie /fara frustrari/ prin iubire de semeni/prin acceptarea limitelor UMANE si prin dorina de PERFECTIUNE prin MODELE reale UMANE ! Am trait ziua cand Prof. Baciut m-a sunat si mi-a spus :MARELE Prof e in ROMANIA si vrea vacanta in TARA vine cu SOTIA si vreau sa te ocupi !

A stat 5 zile la SIBIU l-am plimbat familial a stat in casa mea/nu la 5 stele/ l-am onorat cu realitatea familiei mele/am fost de garda si a inteles ca fug 5 ceasuri in Spital / era un caz deosebit a venit in conditiile SCJUS a vazut cat avem/n-a criticat si a plecat scotand din valiza o cutie cu miniplacute din titan (care îmi erau de mare ajutor pentru pacienţi) ce el vazuse din gesturi ca m-a consumat cumplit şi valorau zeci de mii de EURO si nu am putut sa-i arat decat un zambet .

Poate cine stie vine ZIUA in care la SIBIU va urca si chirurgia OMF acolo unde ea isi are LOCUL . Sighisoara a fost si este un loc in care eu/sotul/profesorul si minunata lui sotie italianca ce-l iubea si intelegea toata nebunia/pasiunea/ambitia . Asa ca eu nu pot sa spun decat ca am repere si m-am dezvoltat prin suflet si iubire ce am avut-o din familia mea/m-am slefuit in viata fara sa ma critic tare/fara a ma frustra doar a ma certa/am plans/am suferit de tot ce lumesc oamenii plang ! Sunt multumita cu ce si cat am dar INTOTDEUNA ….vreau mai mult! Si am pierdut chiar multe dar nimic ce-i important!

Am plans in noapte crezand ca-i sfarsitul lumii ! Am invatat din propriile greseli/ am incercat din rasputeri sa nu le repet si stiu ca si maine voi mai gresii dinnou si n-am ce face ca si eu sunt doar OM !!! Iubesc ziua si cerul senin ce-l intrevad si am avut si zile cand in jurul meu fiind multi „cei normali ” lumesti ma intrebau : CATI BANI ??? Iar eu raspundeam : NICI unul ,doar diplome si foi/cupe si medalii si prieteni noi de suflet si nu ma intelegeau si seara in OGLINDA eu ma intrebat ce vreau eu oare de la mine si ce vor ceilalti de la mine ?

Si la 38 de ANI dupa ambitii si munca toti ma intreaba : ai REDBBUL in vene si eu le raspund NU ! Am redbull da dar si o baterie duracell pentru ca redbull il sug cei apropiati din vene din dragoste si protectie intreband asa e greu ce faci si nu-ti iese nimic ! Nu intelegeti gresit! Nu se refera la o nerealizare ci nimic material dupa cate un efort de zile sau de ani ! Acuma este gata ! Am invatat sa-i prelucrez si ACUMA ei ma sustin ca au inteles ca sunt singura responsabila de sanatatea mea/orele mele de odihna/reperele mele din viata nu sunt aceleasi cu ale lor/iubesc si nu pot face rau la musca chiar daca ei vor sa fac rau ” presupusului dusman al lor”.

Vad in oamneni si bunul si stiu ca raul lor poate fii din faptul ca vad si simt continu la cei din jurul meu frustrari si lupte zilnice EI cu egoul LOR ! Vor critici si atacuri si nu realizeaza ceva . Roata e rotunda si chiar patrat sa fie patratul se roteste si el ! Si nu intelegi ca BUMERANGUL se intoarce cum nici nu iti inchipui TU ! Fa bine si fii sigur ca VEI suferii cumplitsi TU !

Dar vine ziua clipa cand tu : cel ce ai facut atata bine si nu ai acceptat sa strige NIMENI dar nimeni ca ai succes ! Incep altii sa strige MIHAELA-I de mare succes ! Si cand spitalul striga si intregul rectorat universitar o fac nu-i mai poti oprii chiar daca ai vrea s-o faci . Si se aduna OAMENI ce te cunosc de mic copil si urla-na gura mare mai ce succes deplin tu spui doar doua vorbe .

 Familie/iubire/pasiune/suferinta/satisfactii/insatisfactii ! Modele de valoare dar si modele martir ce au trecut prin viata asta prin ce eu nu am trecut vreodata . Si de un AN un un lucru formidabil ! Au ajuns si puii mei copiii Modele pentru mine pentru a fi mai buna si mai putin rau sa fac si sunt mandra ca ei au realizat mai mult decat eu am realizat si stiu ca vine ziua cand ei ma vor depasii si asta imi doresc din suflet si stiu si zilnic le spun nu puneti sus stacheta e bun si 5 muncind decat un 10 furat de voi ca veti intelege ca doar propriile realizari va dau real satisfactii nu ce nu reusim decat daca stim sigur ca putem sa ne recunoastem noi singuri in oglinda mai ce tare sunt azi am ciordit dar sigur nu stie nimeni dar de maine iar stiu ca a ciordii inseamna ceva ce sigur imi va da insatisfactii majore !

Si e cumplit cu un final cand s-a intors ROATA patrata si tocmai cei ce candva radeau cumplit fiind tot mai putini cei ce nu aplaudau si ii vedem in scene ce ma aplaudau spun ca sunt CEA mai tare si nu i-am scos din scena si nu m-am inteles nici EU !!

Cumplit nu-i asta ca tot ei au venit ca-ci bumerangul propriu in cap i-a chiar lovit ! Si nu poveste live! E viata live TV si cred cu SIGURANTA ca viata bate filmul ! Au venit plangand sa-i ajut si culmea am si facut-o si singura ACASA m-am uitat iar in oglina si am spus . Da sunt proasta si tampita nu pot sa ma razbun pe musca si asta este rau !ma accept asa cum sunt pentru ca stiu ceva nu suntem forta doar cel de SUS o poate face dar prin IUBIRE sigur vom putea muta muntii !”