A ierta înseamnă „a reiubi”

wpid-img_203591168741185.jpeg
    Într-un ceas târziu am mai primit câteva cuvinte … Le citesc cu inima le simt şi eu vreau să le simţiti şi voi!
PtSuflet.
       
        „Cuvinte întâlnite destul de des în cotidianul fiecăruia dintre noi. Mulţi se lovesc sau vorbesc despre acestea, dar câţi oare cunosc ce înseamnă cu adevărat?  Din păcate, în zilele noastre, citim, vedem, vorbim, ascultăm despre iertare şi iubire,dar doar atât, mai rar înţelegem şi cu inima.
          Trăim vremuri în care ura a reuşit să stăpânească multe din acţiunile semenilor noştri. Ne certăm şi ignorăm esenţa oamenilor din ce în ce mai des, dar ne împăcăm greu.
             Ne este greu să recunoaştem când greşim şi să spunem  „iartă-mă”, (oare!?) este un lucru imposibil să călcăm peste orgoliu şi să recunoaştem greşeala făcută?
              De ce oamenii s-au înrait?  Mulţi ne punem întrebarea asta văzând ce se întâmplă în zilele noastre.
Fiecare dintre noi trebuie să ştim că atunci când îi greşim unei persoane iubite, dacă ii vom da motive să ne ierte iubirea ce ne-o poartă nu-şi va pierde din intensitate. A ierta înseamnă a iubii din nou. Fiecare greşim,uneori cu intenţie, alteori fără să vrem, dar o facem.
              Trebuie să fim conştienşi că greşeala  este o parte din noi,  dar la fel şi iertarea.  Aceasta ne ajută să avem o viaţă mult mai liniştită, câţi dintre noi nu cunoaştem sentimentul tulburător care ne sfâşie inima atunci când ne certăm cu o persoana dragă? Acea stare de neliniste şi de tristeţe care pune stăpânire pe noi?
               Dar iertând… putem spulbera toată ura care se înghesuie în sufletul nostru şi ne putem recăpăta liniştea interioară. Orice om poate ierta dar cu siguranţă nu va uita……. Este nevoie de un om profund să accepte şi să zică  „Da,am greşit. Iartă-mă!” 
               Acestea pot fi facute şi de tine şi de mine, cei puternici, cei şterşi , cei mândri, dar în general de cei care au curajul să treacă peste orice li s-a făcut  ,dând dovadă de demnitate. Iertarea, liniştea sufletească, este asemenea  unei raze de soare, pentru o floare care fără lumină va muri, aşa şi aceasta, ne hrăneşte sufletul şi ne ajută să avem o viaţă frumoasă şi să ne simţim împliniţi.
                Dar ţineţi minte! Iertarea fără iubire este echivalentă cu un fir de praf, degeaba ierţi cu vârful limbii, dacă în adâncul nostru simţim ură şi dispreţ …
                Aşadar,iertare si iubire pentru oameni iubibili…  dacă dragoste nu e,nimic nu e…”
                                        Alexandra Gavrilas.

Comentarii

 1. Maria spune:

  Sa iertam,sa iertam si sa iubim. frumos articol,pacat ca multi uita esenta vietii

 2. Sandu spune:

  Un articol interesant care ar trebui sa ne puna pe ganduri. Oare noi iertam tot timpul?

 3. Cosmy spune:

  Sa iertam,caci si Dumnezeu ne-a iertat!

 4. Costel spune:

  Felicitari,Alexandra! Scrii foarte frumos

   1. gigi spune:

    Scz ma super

    1. Gigi Simion spune:

     Laura esti tare

 5. elly spune:

  Domnule….i mi cer scuze…atunci cand iubesti…nu poti ca sa urasti….si de cineva greseste…..tu il ierti…si faci pasul mai departe…uiti de fapt ca te-a ranit , dai la spate ce ai simtit…..dar desi tu poti iubi…..increderea nu va mai fi….asa pe locul 1…asta nu inseamna ca treci de la sentimente dulci….la altele mai reci…..iubirea o re-noiesti….pentru ca ea de fapt nu ti-a plecat nicaieri a ramas la tine in piept…..doar o mica furtuna a trecut si te-a clatinat…..nu iubirea ti-a zdruncinat….ci doar sentimentele un pic….ti le-a rascolit….o flacara aprinsa , nu poate fi stinsa…..vine valul este adevarat…..dar nu iti poate sterge inima si ce este scris in ea….oricat ar incerca….iubirea , este un conglomerat de sentimente pe care trebuie sa le administram cum este logic si corect…..si sa nu intelegi gresit…stiu ca dragostea cand vine….logica nu are sens vorbeste doar inima din piept…dar cum poate cineva ?..sa spuna ca iubeste…..si imediat a ajuns ca sa urasca…..noi suntem facuti din iubire ….unde exista iubire , nu exista ura…..asta e parerea mea….o zi frumoasa tuturor….si sa aveti mult spor…

 6. mihai spune:

  frumos articolul acesta. bravo

  1. admin spune:

   bun…

 7. Chriss spune:

  Bravo Gavrilas !!! :-*

  1. Alexandra G. spune:

   :*

 8. maryus spune:

  Am citit articolul,este intersant si plin de dreptate. Bravo

  1. admin spune:

   ma bucur!